Kildehuset

Kalender

KILDEHUSET er en integreret 0-6 års institution. Vi bor i charmerende, utraditionelle fysiske rammer, nær skov, sø og smuk natur. Vores nærmeste nabo er en skulpturpark, og med kun få minutters gang til Farum Sø kan vi bogstaveligt talt røre ved både kulturen og naturen i dagligdagen. Her er vores tilsynsrapport.

Kostpolitikker


Vuggestuebørnene...
...får deres mad i Kildehuset, hvor vores køkkendame; Merete tilbereder en sund og varieret kost, tilpasset børnenes alder og behov. Forældre og personale aftaler hvad, hvornår og hvor meget de mindste vuggestuebørn skal have at spise.

Økologi
Vi har det økologiske sølvmærke, hvilket betyder at vi er ml.60-90% økologiske (pt.91% = GULD)

Vi har opstillet følgende mål for kostpolitikken:
- At kosten er sund, varieret og energigivende, således at børnene får tilbudt en stor del af de næringsstoffer, de har behov for.
- At så stor en del af maden som muligt er hjemmelavet.
- At maden tilberedes på en sådan måde, at børnene er i stand til at forarbejde og fordøje den på det niveau, barnet er i sin udvikling.
- At give børnene mulighed for at bruge sanserne åbent overfor nye indtryk.
- At fremme børnenes selvhjulpenhed og selvtillid i en rolig og hyggelig atmosfære.

Vi arbejder iøvrigt ud fra Furesø Kommunes mad- og måltidsstrategi.

Morgenmad
Vi serverer morgenmad indtil kl. 7.30 for de børn, der ikke kan nå at spise morgenmad hjemmefra. Det er meget vigtigt at børn, der kommer efter 7.30, har spist morgenmad hjemmefra. Vi spiser først frokost kl. 11.00, og da børnene bevæger sig meget om formiddagen, kræver det meget energi og et godt morgenmåltid er derfor vigtigt. Vuggestue børnene får en lille "snack" efter samling ved 9.30. tiden. Det er i form af et stykke frugt eller et stykke brød.

Madpakker
Alle børnehavebørnene skal have madpakke med hver dag. Det er forældrenes ansvar at madpakken er lødig, dvs. en madpakke, der er varieret og sund. Vi henstiller til at madpakken består af gode energikilder såsom groft brød, kød, fisk, pasta, ris og grøntsager og at I undgår søde sager i madpakken. Børnene er meget aktive i løbet af dagen og har derfor brug for en sund frokost. Men er man løbet tør for ideer med hensyn til madpakkens indhold, så er personalet behjælpelig med gode råd.

Turmadpakke - hvad er det?
En turmadpakke kan spises ude, med vanter på og uden bestik! Dvs. gem “svært styrbart” mad til andre dage! Bier og hvepse elsker søde sager; så ingen honning og chokolade i hvepsesæsonen. Har børnene deres egne drikkedunke med i Kildehuset, må der kun være vand i.

Forældre-frugtforening
Forældrene i Kildehuset har dannet en “Frugtforening” med det formål at sørge for sund og alsidig eftermiddagsmad til børnehavebørnene. Forældrene indbetaler 90 kr. pr. måned. Foreningen er forældredrevet.

Drikkevarer
Alle børn får drikkevarer i Kildehuset. Vi får økologisk let- og skummetmælk (børn under et år får modermælkserstatning med mindre andet er aftalt). Det skal bemærkes at børnene får vand til frokost og mælk til eftermiddagsmåltidet.