Kildehuset

Kalender

KILDEHUSET er en integreret 0-6 års institution. Vi bor i charmerende, utraditionelle fysiske rammer, nær skov, sø og smuk natur. Vores nærmeste nabo er en skulpturpark, og med kun få minutters gang til Farum Sø kan vi bogstaveligt talt røre ved både kulturen og naturen i dagligdagen. Her er vores tilsynsrapport.

Dagens gang


kl. 6.30
Vi åbner og vi ønsker en rolig og god start på dagen. Der er altid to medarbejdere der åbner sammen. Vi starter dagen på Nøkkerosen, hvor der er tilbud om morgenmad indtil kl. 7.30. Som udgangspunkt forventer vi, at børnene har spist morgenmaden derhjemme sammen med forældrene, men der kan være familier med f.eks. særlige arbejdstider, og der er børnene velkomne til at starte dagen med et hyggeligt morgenmåltid i Kildehuset.
Kl. 8.00
er der mødt en medarbejder ind til hver stue, og herefter summer huset af liv - ude såvel som inde.
Kl. 9.30
starter de forskellige planlagte og improviserede aktiviteter på stuerne. I vuggestuen holdes der dagligt samling på de to grupper og i børnehaven holdes der samling hver fredag. Samling betyder, at børn og voksne mødes til en dialog om stor, småt og aktuelt, der synges, læses, leges og i vuggestuen snuppes der en lille formiddagshaps.
Ca. kl. 11.00
spiser vi frokost. Børnene spiser primært på deres egen stue, da vi mener, det er vigtigt, at stuens børn og personale har nogle samlingsstunder i løbet af dagen.
Mellem kl. 12.00-14.00
sover nogle af børnene til middag (de mindste børn sover ude i barnevogn og de større sover i soveposer i vores sovesal). De øvrige børn slapper af og hviler sig i en halv times tid på stuerne de fleste af ugens dage. Derefter går vi på legepladsen imens huset luftes ud. Er der nogle børn, som ønsker at fortsætte med en god leg inde, er der dog også mulighed for det.
Kl. ca. 14.00
får alle børn et eftermiddagsmåltid. Det er forskelligt, hvad måltidet består af, men det kan f.eks. være: årstidens frugt og hjemmebagt brød, kærnemælkskoldskål eller råkost. Herefter rundes dagen langsomt af. Huset summer stadig af diverse aktiviteter, men samtidig bliver børnene hentet, nogle medarbejdere skal hjem osv..
Efter kl. 16.00
er der tre medarbejdere tilbage i huset, primært en fra hver stue. Børn og medarbejdere samles. Kl. 16.30 er der to personaler tilbage. Den ene medarbejder tager sig af de praktiske oprydningsopgaver, evt. sammen med nogle børn. Den anden medarbejder hygger sig med de sidste børn.

Vi lukker:
mandag til torsdag kl. 17.00 og fredag kl. 16.30