Kildehuset

Kalender

KILDEHUSET er en integreret 0-6 års institution. Vi bor i charmerende, utraditionelle fysiske rammer, nær skov, sø og smuk natur. Vores nærmeste nabo er en skulpturpark, og med kun få minutters gang til Farum Sø kan vi bogstaveligt talt røre ved både kulturen og naturen i dagligdagen. Her er vores tilsynsrapport.

Værdier

Pædagogikken i Kildehuset bygger på en række af principper. Mange har vi til fælles med størstedelen af den danske institutionsverden, nemlig:
- Børn anerkendes som unikke personer, og de voksne tager afsæt i deres behov
- Børn med behov for en særlig indsats får stor opmærksomhed
- Børns udvikling omfatter dets følelser, intellekt og deres fysiske, kulturelle og sociale side
- Børns nære relationer vægtes højt
- Børn tilbydes en mangfoldighed af aktiviteter
- Der er et tæt samarbejde mellem forældre og personale i hverdagen, når børn afleveres og hentes, ved forældresamtaler, forældremøder og andre mere traditionsbundne forældreaktiviteter

Kildehusets pædagogik foregår i alle hverdagens aktiviteter, rutiner, små og store projekter, i indretningen af vores lokaler/have og i mødet mellem børn og voksne.
Og selvom ovenstående pædagogiske principper ligger nogenlunde fast, så er Kildehuset samtidig et sted, hvor vi er i konstant udvikling og løbende justere på den pædagogiske praksis, så den passer til den aktuelle børnegruppes behov.